2010-12-11
 16:10:30

Maginfluensa....

Nu ligger jag i soffan, har nog åkt på lite maginfluensa, ska inte dra några detaljer men om man säger så här, den ter sig inte riktigt som jag trodde.


Jag har iallafall hittat en roligt tips till alla som längtar till nästa säsong av True Blood, nämligen att göra en scen med strumpor, det låter tokigt och det är det, nu vill inte lägga ut min version då jag ser både trött och glåmig ut, kanske passande för en vampyr men jag vill inte få folk att må illa. haha


http://www.makeyourownhbo.com/make-your-own-hbo/

Man ska alltså återspela en scen med strumpdockor, lite som syster yster och lillstrumpa men med huggtänder!





ha det så roligt, för det hade jag iallfall, kan vara lite feberyra men ändå..

2010-12-04
 09:06:00

GoLite från Phillips

Som jag skrivit tidigare så är jag Buzzador, denna gång har jag fått prova Phillips GoLite, en ljusterapilampa. Jag har verklgen problem under vintermånaderna då jag är trött praktiskt taget dygnet runt, konstant ringar under ögonen mm därför så var jag extra exhalterad när jag fick prova denna apparat för en stund.

Enl anvisningar så ska den användas lite olika beroende vilka problem man har. Kanske du har svårt att gå upp på morgonen ja då använder man denna en till två timmar efter att du gått upp. Kanske du inte kan hålla dig uppe på kvällen då använder du den nästan närsomhelst under dagen, dock ej innan du ska lägga dig för då kan du bli för pigg.

Man kan tom använda sig av denna för att motverka och hjälpa dig om du reser sk Jetlag, den används på olika sätt beroende på hur du åker dvs väster eller österut.






Nu har jag använt den några dagar, det enda jag märker är att jag är lite piggare direkt efter användning (ca 30 minuter när jag äter frukost) men har inte märkt att jag har lättare att gå upp på morgonen, tydligen kan det ta ca en vecka så jag längtar tills jag kan hoppa upp som om det vore en sommarmorgon!





2010-12-03
 21:57:41

Tiden som gått

Jaha nu har det gått länge sen jag skrev nåt, tur att nåt har hänt iallfall. Till helgen ska jag baka pepparkakor med min bästa väns familj, jag ska även på en inflyttningsfest.


Min vecka i bilder:

Förra helgen gav jag mig på lite bakning, denna gång mina favoriter: Viktoria Snittar! Världens enklaste men godaste kakor




Recept:

Ca 40 kakor

175 grader i 15-20 minuter


200 g smör
2 1/4 dl strösocker
1 äggula (äggvita till att pensla inför gräddning)
1 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk vanlisocker

Garnering
1 äggvita
pärlsocker


Rör smör och socker poröst. Rör ner mjöl. Rör sedan ner ägggulan, sirap, bikarbonat och vaniljsocker till en slät deg.

Dela upp degen i fyra delar och rulla ut dessa till rullar ( degen/smeten kan vara rätt så porös så den kan lät gå sönder, men huvudsaken är att den sitter ihop när den ligger på plåten) Lägg två rullar på två smorda plåtar och pensla med lätt uppvispad äggvita och strö över pärlsocker på rullarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Längderna är klara när de fått färg och rullarna flutit ut.

Skär sedan längderna i sneda snittar innan de hunnit svalna. Njut!!!



Idag när jag kom hem fick jag mig ett ryck och sprang ner till källaren och hämtade upp min vita! gran. så här kommer lite bilder på den, dock blev jag väldigt besviken när jag upptäckte att mina vita lampor inte fungerade och fick tyvärr använda vanliga granljus, passar inte riktigt in med gröna ljus i en vit gran!















Tänkte ge mig på själva julpyntet också, även i jullådan finns hemmapyssel också tar några kort imorgon.