2010-10-31
 14:53:20

Härligt med lite sovmorgon

Var duktig nog att ställa tillbaka klockan innan jag gick och la mig igår, så nu känns dagen så mycket längre men jag längtar verkligen inte till när det mörknar redan vid tre....

Jag var ju ute i fredags, var skitkul, dansade som aldrig för :) Så igår var det soffläge hemma hos några kompisar, de har precis köpt Fable III och jag som är en tv-spels nörd gillar såna typer av spel, ibland kan det kännas som Sims när man vandrar omkring och dekorerar sitt hem, fast det egentligen handlar om nåt helt annat.


Nu ska jag sätta på Inception, har bara hört bra om den.

Ha det





2010-10-29
 17:53:55

Fredag!

Nu är det fredag igen, gud så skönt även om denna vecka har gått så himla fort. Idag har vi fortsatt med grupparbete visst blev våra varor och möbler fina?



Nu ska vi snart mötas upp i stan för lite öl, ha en trevlig fredag! För det ska jag ha. En hint nedan hur min outfit ser ut!







2010-10-28
 19:15:36

Kreativitet på hög nivå

Vi har haft grupparbete hela dagen, vår butiksmodell börjar ta form och det är så jäkla kul sitta och pyssla, idag har vi tapetserat nästan alla väggar, gjort kassadisk, och skor i lera för vi hittar inga snygga skor i miniatyr. Nedan visar jag lite grann hur modellen ser ut, man kan skymta vår kassadisk, ljuspelare och gran! ska bli så kul när den blir klar... glömde kanske säga att det ska vara en lyxig skobutik.






Och en bild på vårt pysselbord:







2010-10-27
 12:00:00

Funkar det?

Har sett att det finns en liten ikon som en almanacka är det för tidsinställda inlägg? Vi säger så här klockan är nu 09:42 jag testar och kollar om det funkar att lägga upp inlägget kl 12..


2010-10-26
 19:44:16

Tisdag 26 Oktober

Har shoppat idag i vanlig ordning, har inte tvyärr hunnit ta kort med det är ett läckert smyckeskrin i Shabby-Chic stil, mycket trevligt sätt att visa sina smycken då 75 % av skrinet är av glas.

Annars idag har jag tränat på friskis och svettis, råkade hamna på ett lite hårdare pass så jag kan ju lugnt säga att jag fick kämpa för kung och fosterland. Men väldigt bra musik och övningar var det så det var bara kul.

Nu sitter jag och jäser framför 2 1/2 Men, har ätit fiskgratäng.


Imorgon blir det lite spaning på Ikea i Barkaby, det blir till att spana ytor, prisinformation, utformning av butik allt för att vi ska kunna göra en så bra modell som möjligt av vår butik.




Slänger in en bild från Irland, stället heter " Glendalaough" ursäkta stavningen, för övrigt spelades både Braveheart och P.s I love you in i närheten den sistnämnda filmen är en mycket fin film se den!!



2010-10-25
 17:21:23

Ny kurs nya tag

GOD MÅNDAG

Ny vecka ny kurs. Denna kurs som började idag heter butiksdesign där vi ska bygga en butiksmodell där vi ska försöka bygga den bästa butiksmiljön. Mycket av kursen är psykologi, visste ni att bästa varorna finns oftast på högra sidan, och de allra bästa varorna finner ni i axelhöjd. Tänk vad ljus, golvunderlag, exponering och t.o.m musik avgör hur mycket man köper. Denna kurs är den jag längtat efter så ska bli kul att få klippa och klistra lite.

Igår vart det lite träning, passade på att köpa kort också, dock blev jag lite småsur då de har ju säsongskort, men säsongskortet kostar lika mycket oavsett när i säsongen man köper det! så jag blev "tvungen" att köpa årskort, för jag vill inte betala 850:- för träning i två månader....Så jag köpte årskortet för 1100:- plus medlemsavgift för 2010 OCH 2011.... så jag landade på 1550:- hrm....nåja, ett träningskort för ett år framåt borde väl få mig mer disciplinerad.


2010-10-24
 14:26:24

Nya skor

Har ju glömt att nämna de två par skor jag handlade förra veckan, jag har inte så många "snygga" vinterskor utan har mer sportiga kängor och ett par höga fodrade skor som båda är av märket timberland, kan ta kort på dem senare.

Jag ville ha ett par lägre, beväma men snygga skor i vinter så jag shoppade dessa, vad tycks?

Båda kommer ifrån Skopunkten



2010-10-24
 12:37:00

Decubal

Jag är sk "Buzzador" där jag får möjligheten att pröva nya saker, som buzzador prövar jag inte bara själv utan ska bjuda in mina vänner och låta dom testa olika produkter, eller andra tjänster som erbjuds. Jag har testat en hel drös med saker och nu har jag möjlighet att få testa en ny skönhetsserie som heter Decubal, en serie med vårdande produkter för den skandinaviska huden. Pröva du med! Nämn gärna att det är Frutopia som bjudit in dig!

I paketet fanns följande:

Decubal Handcream:

Först tyckte jag att den var lite svårarbetad, men det kan kanske bero på mängden jag tog, men mina händer är fortfarande lena och mjuka, jag prövade cremen igår kväll!!

Decubal Lips & Dryspots:

Den här lilla alltiallo är till för läppar och andra torra partier på kroppen, armbågar, nagelband låter som en dunderkräm? Jag har ofta särskilt på höst och vinter torra partier i ansiktet såsom näsvingar, läppar och andra små fläckar, cremen känns dryg och väldigt mjukgörande, den kommer nog hänga med i väskan!

Decubal Face vital:

Har bara testat den idag men ansiktet känns väldigt fräscht och silkes lent, ska bli intressant och se om krämen skyddar när jag tar mig ut för en höstpromenad...


Buzzador ber mig testa Decubal

Hela Decubal serien består inte bara av detta utan det finns även:
Facewash
Bodylotion
Shower & Bath Oil
Anti itch Gel (dämpar klåda orsakad av torrhet/ eller eksem) eller som extra fuktskydd som ansiktskräm)
Bodycream
Facecream
Clinic  (för känslig hy, ex eksem, psoriasis)
Intesive (xtra fet kräm för känslig som ovan)

Mer info finns på www.decubal.se



2010-10-23
 10:59:00

23 Oktober

Nu är det helg igen! Herregud vad veckorna går snabbt.

Jag var ledig igår och tänkte byta till vinterdäck innan alla andra fick för sig. Och när jag vaknade var det full snöstorm? Puh...men tänkte att det kanske är jag och pensionärerna som skulle byta däck igår. TJI fick jag, åkte iväg kl 09 och var klar kl 13!!!!! Sen spenderade jag några timmar på mitt gamla jobb för att snacka lite med gamla arbetskollegor och vips var kl 16 så det var den lediga dagen. En hel jäkla arbetsdag för att typ byta däck plus då lite tid på min gamla abrbetsplats men ändå....


Nu är min bil klar för vintern så det är ju skönt men jag tycker alltid det är lika jobbigt när man ska byta till vinterdäck, alla blir så stressade och alla verkar tänka samma sak som jag..



En liten bild på min juvel...


2010-10-21
 19:29:43

Jag är Daim

Jaha nu finns det svart på vitt, jag är Daim Choklad= Realisten





Annars har dagen inneburit tenta som kändes bra, denna kurs gick galant kändes det som.

Fick reda på hur det gick på min logistikkurs som för övrigt kändes förjävlig trodde verkligen att jag skulle få skriva om. Döm om min förvåning om jag inte fick VG på kursen!!! Grattis till mig..

Nu ska jag njuta av helgen!!




2010-10-20
 20:37:53

Parkas inköpt

God kväll

Som jag skrev i tidigare inlägg så var jag på invigningen av vårt nya köpkvarter här i Haninge och vad folk det var, jag blir litte anti när det är så mycket folk. Det var ju kanske inte så svårt att fatta att det skulle vara mycket folk så jag får väl skylla mig själv.

Smet in på Lindex som alla andra....Man kunde få ett presentkort på 200kr om man var bland de 100 första kunderna, nu var jag inte det men jag fick ändå 200kr rabatt på denna snygga parkas som annars är slut överallt.



Bild från Lindex.se


2010-10-20
 15:09:39

Business presentation in English

Nu har jag äntligen gjort min företagspresentation på engelska, gick ok men som det alltid gör så låter det så mycket bättre när man är själv.

Idag så ska jag plugga lite inför affärsenglska provet som är imorgon, men tänkte även passa på att åka till invigningen av ett nytt köpkvarter här i haninge PORT73. Ska bli spännande och se hur det ser ut och hoppas att det finns finfina erbjudanden för jag behöver ett par bättre höst/vinter skor och en varmare jacka.

Även min Lia-plats kommer att vara där, en mysig liten inredningsbutik som heter "Home of hapiness" som även har en webshop om man gillar Shabby-Chic men inte har vägarna förbi Haninge.

Nya handelsplatsen i Haninge, PORT73



2010-10-19
 19:37:06

Boken om OKEJ

Jag är född 1980, vilket är i mitt tycke ett helt underbart årtionde, man var tvungen att prata med personer...Alltså antingen ringa hem till personen eller gå över, man var tuvungen att bestämma plats och tid då mobiler inte existerade, ingen dator fanns så man var ute och lekte hela tiden, som bäst kunde man ha roligt med att spela in sig själv på band, eller titta på VHS...

Därför är detta boksläpp så jäkla roligt, vilken nostaligtripp man får, om man jämnför Okej på 80-talet mot idag ( finns tidningen kvar?) så var idealet annorlunda, framförallt bildspråket i tidningen. Okejs maskot var en ful råtta, förresten finns det masko(t)tar nu för tiden?


Boken om OKEJ: 80-talets största poptidning



2010-10-19
 16:45:14

Egen tavla

Tänkte visa en tavla jag gjort, ursäkta kvaliteten på bilderna men lyckades inte ta så snygga bilder då jag ville visa tavlan när lamporna var tända men då var det tvunget att vara mörkt, så jag visar även en med blixt så hela tavlan syns.

Egen designad tavla





Vad behövs?
  • En frigolitbit från ett byggvaruhus(storleken är valfri men jag skulle använda en rätt så tjock så lamporna inte buktar ut på baksidan)
  • En ljusslinga som måste vara LED (kan ej sätta fyr på material) I mitt fall på Biltema
  • Ett snyggt tyg som täcker framsidan men även som räcker till att vika snyggt på baksidan. Mitt kommer ifrån Ikea.
  • El-tjep (då den måste tåla värme) Finns lite varstans.

Då jag har valde ett tyg med grenar så försökte jag pricka in lamporna så "kvistarna" lyses upp, men man kan ju sätta lamporna på vilket sätt man vill beroende på tyg, tycke och smak.

Jag valde att först sätta på tyget genom att passa in det motivet man vill visa på tyget, och sedan tejpa fast tyget på baksidan, för att fixa hörnen på ett snyggt sätt så gjorde jag som när man slår in paket för att få snygga hörn.

Tryck igenom lamporna så lamporna går igenom frigoliten, ett tips är att låta slingan vara tänd så ser man hur de hamnar, om lampan skulle hamna fel är det bara att pröva igen. När lamporna sitter där man vill så säkra lamporna med tejp så underlaget blir platt.


Lycka till





2010-10-18
 17:55:14

Navy Chair

När jag inte pluggar arbetar jag på Coca-Cola Drycker Sverige AB vilket gör att detta samarbete känns så spännande i inredningssyfte.

Taget från Coca-Cola Drycker Sverige AB:s Facebook grupp:
Äntligen Sverigepremiär för 111 Navy Chair!
Det är väldigt roligt att berätta om det senaste som visar vår strävan att bli ett mer hållbart företag genom att kunna visa en konkret lösning som kombinerar hållbar utveckling, innovation och originalitet inom design. 111 Navy Chair™ är skapad efter den ursprungliga aluminiumstolen Emeco ...Navy Chair (# 1006) som utformades 1944 för den amerikanska flottan. Varje stol innehåller 65 procent PET-plast (återvunnet polyetylentereftalat), de övriga 35 procent är pigment för färg och glasfiber för styrka. Denna unika stol är gjord av minst 111 återvunna Coca-Cola PET-flaskor och supersnygg.
Navy Chair i samarbete med Coca-Cola Company



2010-10-18
 17:33:09

18 Oktober, Say it in English

Jaha så var det måndag igen, vad helgen går fort. Vad som står på schemat denna vecka är Slutpresentation i Affärsengelska alltså på engelska...det bävar jag för för min läsförståelse är det inget fel på utan det är uttalet som jag går bet på. Jag säger ju saker som låter bra på svenska men kanske inte är så ok på engelska, typiska saker jag skulle kunna säga men som jag som tur är inte har sagt men som personer i min närhet har råkat säga:

En killkompis och hans sällskap (engelskspråkiga) var på restaurang, varpå killkompisen råkade rapa efter maten
- Excuse me I raped (våldtog)


En kompis vars far var i England på semester och även här på en restaurang, han var så imponerad av maten att han kallade på servistrisen för att berömma kocken
- Tell the kock ( snopp på engelska) the food was good


En avdelningschef på mitt arbete hade besök av några höjdare från USA och skulle ge en rundvisning när de går förbi rummet där Facket har sin bas
- And here is the Fack (knull)


Annars är det starta eget mässa i Älvsjö imorgon som ska bli intressant att gå på, tänkte besöka Franschise-montern för att få se vilka företag som bedriver sån verksamhet.


Ha en bra måndag


2010-10-17
 15:02:50

Hemklickat

Har beställt hem lite acessoarer från Lindex (shop online), de har så mycket fint numera, eller hur?








2010-10-17
 10:16:30

Sköna söndag


Igår spenderades dagen men bästa vännen och familj. De ska renovera badrummet så vi var på Bauhaus för att kolla inredning. Jag skulle själv behöva fixa lite här hemma. Då jag är student så finns inte pengarna men drömma kan man ju få göra. Det som jag skulle behöva göra först är att lägga nytt golv i köket. Jag har idag en grön plastmatta som är ifrån när huset byggdes, enda platsen som en sån matta kan passa på är typ i en mörk källare och inte i ett kök.

Hittade ett rikigt häftigt golv som jag absolut skulle kunna tänka mig.

Laminatgolv från bauhaus

Golvet kostar 169:- kvm, visst är det läckert med den gamla skriften som påminnet om gamla lådor och tavlor.

På schemat idag står det lite skolarbete som ska vara inne idag, städa och tvätta och sen får jag se om jag ska träna.

Ha det bästa

2010-10-16
 12:00:49

Dörr som bokhylla

Såg hos MayaLee:s blogg en dörr hon gjort till bokhylla, denna bild som jag lånat av henne är så fin så jag skulle kunna använda den som tavla. Jag tycker det är en helt underbar idé att använda en sliten dörr till nåt så praktiskt och snyggt.

Jag tycker hela hennes hem verkar vara som en stor och färgglad cupcake, ni vet så färgglad, härlig att man inte kan låta bli att titta.



2010-10-16
 09:48:31

Lördag

God morgon

Jahaja kan säga att inget vettigt gjordes igår efter inlägget. Mötte upp en kompis i centrum där vi fikade lite, sen gick vi hem och kollade på True Blood heeeela dagen/kvällen. Självklart är vi ju inte odödliga för vi var ju tvungna att äta ibland. Kul var det iallafall.


Dagens schema består av städ, tvätt och ev lite gos med guddottern.


2010-10-15
 08:03:25

Rotar i arkivet

God Morgon

Sitter just nu och avnjuter av en kopp kaffe och slötittar på Vakna med the vocie, skön underhållning att börja dagen med.

Idag är jag ledig så en dejt med en kompis står på schemat, hon har precis upptäckt True Blood så jag ska se denna serie i repris, och för mig gör det ingenting då jag älskar den serien.


Jag hittade en gammal bild i arkivet, en omgjord ikeabyrå som jag målat i vitt och gjort Decopage ( lackat motiv) i detta fall urklippta blommor från servetter. Detta är nog den äldsta makeover jag gjort och var ofantligt stolt över den, nu skulle jag gjort annorlunda, kanske skulle tapetsera den som nästa projekt.

Har även gjort om en sideboard i samma stil som jag tänkte slänga upp senare!



Ha det bra

2010-10-14
 19:39:33

Köpa tv-bänk?

Har hittat en riktig häftig tvmöbel ifrån Ellos som skulle passa perfekt, då jag fortfarande vill ha basen i vitt men är rätt så trött på ikea möbler så tyckte jag att den passar som handen i handsken

Priset ligger på: 3499:-
tv-möbel från Ellos


Lyckades fixa till headern, vad tycks? att jag inte lyckats är att jag missuppfattade att man sparar nya headern i html men jag öppnade den bara i html (via internet) och trodde att det var så man skulle göra.

Vad nogrann man tydligen måste vara. Nu är det lite tv som gäller. ha det bra!


2010-10-14
 16:23:28

Vilket uppehåll!!!

Detta är så typiskt mig, jag började blogga glad i hågen men orkade inte fortsätta när skolan väl började. Vissligen hade ju jag "sommarlov" fast då jobbade jag rumpan av mig. Men då kunde jag ju minsann blogga, När det gäller mig och nya saker måste jag nöta lite för att få in rutinen.

Saker har hänt, prylar inköpta, resor gjorda. Tänkte redogöra för en del och försöka hålla igång min "nya blogg"


Juli

Åkte till Dublin, Irland. Världens bästa stad, så många underbara människor, öl och mysiga kvarter.



Så här skulle lätt min framtida butik se ut, urläckert!!!




Denna lilla stuga skulle jag mysa till ordentligt, vem vill inte på i "Lake Cottage"


September

Detta var min dop-present till min guddotter. Jag bestämde mig rätt tidigt att jag skulle göra min present själv som betyder något och som kan uppskattas av innehavaren själv senare i livet. Tavlan var inte svår att göra utan allt handlade en gnutta fantasi, då canvasduken redan hade en snygg färg har jag alltså inte målat något. Allt material kom från Panduro.




Oktober

Denna måndad handlar om pyssel, har köpt en stor hög ( de har upp till 70% rabatt) med pyssel-detaljer ifrån Panduro, lådan innehöll bla, massa metalltrassel eller hur man nu ska säga, tunn metall som är utskurna tex som, blomrankor, tistlar osv tom fåglar, med detta "trassel" tänkta jag skapa lite tavlor med färg och canvastavlorna jag köpte. Köpte även lite annat smått och gott. Väggdekor med franska ord, krossad mosaik, kristall-stickers, porslin-stickers. Ni kan se nästan allt på bilden.




Sen har jag svårt att få ihop designen, jag har pillat och pillat för att få in de bilder jag vill ha, men trots att jag gjort allt till punkt och pricka efter instruktioner så händer det inget!!!!